Eveniment

„Am facut chef cand am reusit sa primesc 12.000 € de la UE"

12.08.2009, 19:50 757

Mihaela Marcu, fondatoarea companiei Bia-Film din Lugojspecializata in productia si distributia de rochii de mireasa aprimit 12.000 de euro de la UE pe 10 august, reprezentand banii pecare i-a cheltuit pentru modernizarea atelierului de croitorie.

Aceasta este prima din cele doua etape ale proiectului cu ovaloare de 35.000 de euro pe care Mihaela Marcu l-a depus laAgentia pentru Dezvoltare Regionala Vest (ADR Vest, adrvest.ro)anul trecut in iunie.

"Nu mi-a venit sa cred ca am primit cei 12.000 de euro. Amcheltuit destul de multi bani si am intampinat greutati cu acestproiect. Am avut momente cand am vrut sa renunt cu atatea hartiicate mi-au fost cerute. Iar in momentul in care am primit banii amfacut chef, nu imi venea sa cred ca am reusit. Daca te zbati, airabdare si ai nervi de otel reusesti", spune Mihaela Marcu care din2003 conduce afacerea cu rochii de mireasa.

Proiectul "Pentru cele mai frumoase nunti rochii de mireasaunice prin dotari europene" a fost depus pentru modernizareaatelierului de croitorie si dotarea acestuia cu masini de cusut,mese de calcat, precum si pentru achizitionarea unui soft pentrucomputer care sa ajute la realizarea tiparului pentru rochii si unplotter pentru taierea tiparelor. Proiectul a fost depus in cadrulProgramului Operational Regional (POR), operatiunea "Sprijinireadezvoltarii microintreprinderilor".

"Contractul a fost semnat anul acesta pe 10 martie, iarimplementarea am gandit-o in doua etape. Banii i-am solicitatpentru modernizarea atelierului de confectionat rochii de mireasasi mobilarea acestuia. Prin proiect ceream achizitionarea a 2masini de cusut si 4 mese de calcat semi-industriale,achizitionarea unui soft pentru computer care sa ne ajute inrealizarea tiparului pentru rochii care ma ajut sa fac economie lamateriale si un plotter pentru taierea tiparului", spune Marcu.

Valoarea proiectului este de 35.000 de euro, din care 21.000 deeuro sunt fonduri europene. Prima etapa s-a derulat in perioada 10martie - 16 iunie si a constat in amenajarea atelierului, iarinvestitia a fost de 12.000 de euro. "Nu este un proiect cu ovaloare foarte mare si din surse proprii am reusit sa implementezprima parte a proiectului. Pe 15 iunie am depus dosarul pentrureturnarea banilor, iar pe 10 august i-am primit. Daca nu eraufondurile europene as fi realizat mai greu investitia", spuneMarcu. A doua etapa a proiectului este in derulare si consta inachizitionarea masinilor de cusut si a meselor de calcat care suntaduse de la o firma din Bucuresti.

Compania Bia-Film a inregistrat anul trecut o cifra de afaceride 80.000 de euro si are opt angajati. "Anul trecut am dublat cifrade afaceri fata de 2007, iar anul acesta asteptam o crestere cu15%. In urma implementarii proiectului cu fonduri europene vom maicrea doua locuri de munca pana la sfarsitul anului", precizeazadirectorul general al Bia Film.

Mihaela Marcu spune ca rochiile de mireasa produse in atelierulsau sunt vandute prin intermediul celor doua magazine proprii dinLugoj si Timisoara, dar si in magazine partenere din SfantulGheorghe, Hunedoara sau Brasov. "Vrem sa mai deschidem un magazinin Deva", spune Marcu.

Ea intentioneaza ca anul viitor sa depuna un alt proiect pentruconstructia unui restaurant cu sali de nunti pe un teren pe care ilare in proprietate. Incepand cu luna august anul acesta se vadeschide o noua sesiune de depunere proiecte pentru bani europeni,in cadrul Programului Operational Regional (POR), operatiunea 4.3"Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor", iar mai multeinformatii pot fi gasite pe site-ul inforegio.ro.

Cine ia banii:

Compania: Bia-Film, Lugoj

Obiect de activitate: productia de rochii de mireasa

Proiectul: "Pentru cele mai frumoase nunti rochii de mireasaunice prin dotari europene"

Valoarea totala a proiectului: 35.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 21.000 de euro. A primit 12.000de euro de la UE pe 10 august pentru prima etapa a proiectului

Cifra de afaceri in 2008: 80.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO