Eveniment

Fondurile universale de pensii, capitalizate initial de stat?

29.01.2004, 00:00 21



Fondurile de pensii publice administrate privat (sau fondurile universale de pensii) vor putea fi capitalizate initial cu o parte din banii obtinuti din privatizare si din dividendele care revin statului de la societatile pe care le controleaza, sustin reprezentantii Aliantei "Dreptate si Adevar", formata din partidele de opozitie PD si PNL. La fondurile de pensii publice care vor fi administrate de societati de private vor contribui in mod obligatoriu, conform unui proiect de lege aflat in dezbatere la Ministerul Muncii, toti salariatii de pana in 35 de ani care intra in campul muncii si, optional, cei sub aceasta varsta care lucreaza deja.



"Capitalizarea de catre stat este necesara pentru ca aceste fonduri sa devina mai repede operationale si sa produca beneficii", a explicat ieri Gheorghe Barbu, vicepresedinte al PD, membru al Comisiei de Protectie Sociala din camera Deputatilor, la masa rotunda cu tema "Reforma sistemului de pensii din Romania", organizata de Alianta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO