Eveniment

Gabriel Biriş, avocat de business: Cred că e foarte important să explicăm că nu se poate să aştepţi prosperitate fără să munceşti. Se numeşte jaf

Gabriel Biriş, avocat de business: Cred că e foarte...

Autor: Alex Ciutacu

29.03.2019, 11:52 568

Prosperitatea care a fost accelerată exponenţial de modelele de capitalism şi democraţie care au funcţionat în ultimele decenii este bazată pe muncă, iar curentul populist determină oamenii să îşi dorească avuţie şi prosperitate fără să muncească pentru ele ceea ce este greşit, apreciază avocatul de business Gabriel Biriş în cadrul unei dezbateri organizate de ZF împreună cu Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România şi New Europe College.

„Este foarte important să se creeze sinergii prin dialog, aşezatul la masă şi prin a evita căderea în derapaje populiste. Eu cred că populismul aşa cum se exprimă astăzi este cel mai mare pericol şi nu doar la adresa economiei de piaţă. Ce e populismul? E corupţie inversă. Este foarte tentant pentru oricine să primească fără să muncească. Cred că este foarte important să explicăm că nu se poate să aştepţi prosperitate fără muncă. Nu există aşa ceva. Nicăieri în lume prosperitatea fără muncă nu merge, se numeşte jaf”, explică Gabriel Biriş în cadrul evenimentului.

Gabriel Biriş critică o anumită atitudine generalizată de „barieră” între administraţia publică şi mediul privat, o barieră pe care a sesizat-o când era secretar de stat în Ministerul Finanţelor în 2016.

„Încercam să înţeleg ce anume a generat nişte probleme şi interlocutorul meu îmi spune <<luaţi-o mai încet pentru că acum sunteţi pe cealaltă parte a baricadei>>. Ce e aia baricadă? Suntem la război? Conceptul ăesta de baricadă trebuie să ne iasă din minte. Trebuie să facem punţi nu baricade. Şi oamenilor din business şi angajaţilor, funcţionarilor, politicienilor, tuturor ne va fi mai bine când ne vom concentra să facem punţi nu baricade”; spune Biriş.   

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO