Eveniment

Guvernul de la care este aşteptată salvarea României vine cu un program de guvernare care nu conţine cuvântul ”autostrăzi”. Vedeţi programul complet de guvernare

Guvernul de la care este aşteptată salvarea României...

Autor: Alexandra Marcu

16.11.2015, 11:27 9131

Guvernul Cioloş, dacă va trece mâine de votul parlamentarilor, va asigura organizarea alegerilor programate în cursul anului 2016 şi va crea cadrul organizatoric adecvat pentru desfăşurarea proceselor electorale în conditii optime, pentru toţi românii.

Programul de guvernare cu care a venit premierul propus Dacian Cioloş nu conţine cuvântul ”autostrăzi” nicăieri în cele 13 pagini. Totuşi, există o secţiune despre ”infrastructură”. 

Programul de guvernare se ocupă mai mult de votul românilor din diaspora, unde are o pagină întreagă, decât de transporturi, unde scrie un singur rând: ”Valorificarea poziţiei geografice a României şi transformarea tării într-un nod logistic regional”. 

Unul dintre obiectivele programului de guvernare prezentat de Dacian Cioloş este şi renegocierea MTO (medium term objectives) ceea ce presupune ca România să atingă în urmatorii 2 ani un echilibru bugetar. Susţinerea independenţei justiţiei, continuarea luptei împotriva corupţiei, dar şi poziţionarea activă a României ca actor strategic în context regional, european si international sunt alte priorităţi enunţate de planul de guvernare prezentat astăzi. În ceea ce priveşte politicile si domeniile economice prioritare, obiectivul major al acestui Guvern este acela de consolidare a parametrilor macro-economici şi de dezvoltare durabilă a ţării.

Cabinetul se va concentra pe identificarea şi eliminarea vulnerabilităţilor în absorbţia fondurilor europene şi va identifica soluţii rapide de implementare şi eliminare a blocajelor.

Cioloş a precizat în programul de guvernare că investitiile în infrastructură vor fi tratate cu prioritate.

 

Citiţi aici programul de guvernare al lui Dacian Cioloş

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO