Eveniment

Guvernul simplifică exproprierea, 40 de proprietari împiedică interconectarea energetică cu Moldova

Mediafax Foto

Autor: Alexandru Moise

04.06.2013, 21:32 336

Guvernul va simplifica procedurile de expropriere la realizarea unor proiecte de interes naţional, a anunţat premierul Victor Ponta, arătând în acest context că autorităţile nu reuşesc să construiască o „amărâtă“ de conductă de gaze spre Moldova, deoarece 40 de proprietari nu vor să fie expropriaţi. Pe agenda şedinţei de marţi a Guvernului figurează de altfel un proiect de lege pentru modificarea şi completarea Legii 255/2010 privind exproprierea pentru cauză de utilitate publică, necesară realizării unor obiective de interes naţional, judeţean şi local.

La începutul şedinţei, premierul a anunţat că trebuie adoptat un proiect de lege privind expropierile, măsura fiind necesară pentru interconectarea reţelelor de gaze cu Republica Moldova, şi a arătat, printr-o discuţie cu ministrul delegat pentru energie Constantin Niţă că lucrările sunt îngreunate deoarece 40 de proprietari dintr-un total de 350 nu acceptă să fie expropriaţi.

Acest articol a apărut în ediţia tiparită a Ziarului Financiar din data de 05.06.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO