Eveniment

Impozitul global: Românii ar putea dona 1.000 de lei în locul alocării de 2% pentru ONG-uri

Impozitul global: Românii ar putea dona 1.000 de lei în...

Autor: Dan Straut

03.05.2017, 17:39 141

„Experţii discută mai multe variante: fie păstrarea sistemului actual de redirecţionare a 2% din impozit, fie introducerea donaţiei în sistemul de deduceri personale din venitul global al contribuabilului. În viitorul sistem, sumele donate ar putea fi deduse integral în limita a 1000 lei/membru al gospodăriei (familiei)”, se arată într-un comunicat al Ministerului Finanţelor.

Potrivit instituţiei, o paletă largă de specialişti sunt cooptaţi în grupuri de lucru care analizează conceptul de administrare a venitului global anual şi care lucrează la un sistem de deduceri personale ce include sponsorizări ale ONG-urilor sau donaţii pentru cauze umanitare. Societatea civilă ar avea posibilitatea să obţină finanţări mai mari decât cele provenite din redirecţionarea a 2% din impozit, aşa cum se întâmplă acum.

„După finalizarea analizelor şi a simulărilor necesare, proiectul Codului Economic, care va include modificările Codului fiscal, va fi supus dezbaterii publice şi înaintat Parlamentului României”, precizează Ministerul Finanţelor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO