Eveniment

În România creşte o nouă Simona Halep. Mara Gae, 17 ani, a adus României titlul de campioană pentru copii la US Open, la dublu

Costul anual pe care părinţii Marei Gae (în alb) îl dau ca aceasta să poată urma performanţa în sport este de circa 50-60.000 euro.

Costul anual pe care părinţii Marei Gae (în alb) îl dau ca aceasta să poată urma performanţa în sport este de circa 50-60.000 euro.

Autor: Miruna Diaconu

12.09.2023, 08:30 598

♦ Pentru performanţă la acest nivel, costul este de 60.000 de euro pe an. ♦ Mara Gae nu este susţinută de nicio companie privată în prezent, iar sprijinul financiar vine în cea mai mare parte de la părinţii săi.

Mara Gae, 17 ani, a devenit campioană la US Open la dublu, categoria junioare, alături de rusoaica Anastasiia Gureva, 1 8 ani. România nu a mai obţinut o astfel de performanţă din 2006, când Mihaela Buzărnescu şi Raluca Olaru au câştigat US Open la dublu, categoria junioare.

Finala a fost disputată între Mara Gae şi Anastasiia Gureva şi japonezele Sara Saito şi Nanaka Sato, cu un scor de 1-6, 7-5, 10-8. În semifinale, echipa formată din Mara Gae şi Anastasiia Gureva au jucat împotriva japonezelor Hayu Kinoshita şi Wakana Sonobe, câştigând cu  2-6, 6-3, 10-7.

O altă performanţă a celor două campioane este faptul că nu au pierdut niciun set până în semifinale.

Tenisul este unul dintre cele mai scumpe sporturi, mai ales în situaţia în care cei care îl practică decid să facă performanţă. Costurile anuale se ridică la câteva zeci de mii de euro, iar statul abia dacă sprijină sportivii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO