Eveniment

Inspectorii sanitari au amendat cu 62.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral

Inspectorii sanitari au amendat cu 62.000 de lei mai...

Autor: Anca Olteanu

11.08.2017, 10:37 353

Inspectorii au sancţionat contravenţional, cu amenzi în valoare de 62.000 de lei, 12 restaurante, trei unităţi tip fast food, trei unităţi tip bufet, două rulote, două baruri, două snack baruri, două tonete, două magazine alimentare, un laborator de cofetărie/patiserie şi o cofetărie/patiserie, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor.

Mai mult, au fost confiscate şi retrase de la comercializare 193 de kg de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat 98 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia, în perioada 7-10 august.

În urma acestor controale s-au constatat deficienţe cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar veterinar, nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare şi valorifcare a produselor alimentare şi etichetarea şi depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO