Eveniment

Inspectorii sanitari au amendat cu 74.000 de lei mai multe unităţi de pe litoral

Inspectorii sanitari au amendat cu 74.000 de lei mai...

Autor: Anca Olteanu

07.08.2017, 15:03 52

Opt restaurante, trei unităţi tip bufet şi trei magazine alimentare au fost sancţionate contravenţional, cu amenzi în valoare totală de 74.000 de lei, pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, arată Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

Inspectorii au confiscat şi retras de la comercializare cinci kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat neconformităţi cu privire la comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii neaprobate sanitar-veterinar, neîntreţinerea în condiţii de igienă a spaţiilor şi a echipamentelor de lucru, depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare şi valorificarea produselor alimentare cu termen de valabilitate expirat.

Inspectorii sanitari care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017 au controlat 87 de unităţi din Năvodari, Mamaia Nord, Mamaia Centru, Mamaia Sud, Eforie, Costineşti şi Mangalia în perioada 4-6 august 2017.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO