Eveniment

Intervenţii în urma avertizării Cod Roşu de inundaţii din Bistriţa-Năsăud

Intervenţii în urma avertizării Cod Roşu de...

Autor: Tiberiu Sabo

02.12.2023, 15:39 47

Aproape 20 de grădini şi şase beciuri au fost inundate, 15 gospodării au fost izolate din cauza unui pod inundat, iar mai multe drumuri şi podeţe au fost colmatate în ultimele 24 de ore, ca urmare a avertizării hidrologice Cod Roşu de inundaţii emis de ANMH, anunţă ISU Bistriţa Năsăud.

Pompierii militari şi serviciile voluntare pentru situaţii de urgenţă au intervenit în mai multe situaţii. Astfel, pe Valea Vinului şi Valea Frumoasa (Rodna) au fost drumuri şi podeţe înfundate/colectate, podeţ din Cormaia a fost colmatat, iar 15 gospodării au fost izolate din cauza unui pod inundat la Măgura Ilvei.

În oraşul Năsăud un drum a fost erodat, iar în localitatea Maieru şase beciuri au fost inundate.

Pompierii anunţă că au intervenit pentru a evacua apa din şase beciuri din - cca. 20 de grădini inundatedin localităţile Valea Mare şi Şanţ şi pe DN 17C, drum colmatat pe raza localităţii Romuli. De asemenea, trei gospodării au fost inundate şi mai multe podeţe colmatate.

„Din fericire, pe perioada manifestărilor hidrologice periculoase (viitură în zonele vizate) nu au fost înregistrate victime şi nu au fost înregistrate situaţii care sa impună evacuarea persoanelor din locuinţe/gospodarii”, potrivit ISU Bistriţa Năsăud..

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO