Eveniment

Ioana Cazacu, Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii. Parlamentul European a adoptat regulamentul privind inteligenţa artificială, există şi o menţiune specifică zonei de resurse umane. "Vor fi interzise sistemele de inteligenţă artificială care au ca scop recunoaşterea emoţiilor la locul de muncă."

ZF HR Trends 2024: „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”

Ioana Cazacu: Scopul asumat al acestui regulament este să protejeze drepturile fundamentale ale cetăţenilor, statul de drept, democraţia şi sustenabilitatea mediului în faţa sistemelor de inteligenţă artificială cu grad ridicat de risc.

Ioana Cazacu: Scopul asumat al acestui regulament este să protejeze drepturile fundamentale ale cetăţenilor, statul de drept, democraţia şi sustenabilitatea mediului în faţa sistemelor de inteligenţă artificială cu grad ridicat de risc.

Autor: Mădălina Dediu Panaete, Ramona Cornea

16.04.2024, 00:05 134

„(...) Regulamentul a fost deja adoptat de Parlament şi, potrivit procedurii europene, al doilea pas necesar este să fie adoptat şi de Consiliul European. Va intra în vigoare probabil până la jumătatea acestui an, după care, etapizat, vor deveni aplicabile o serie de prevederi.”

Parlamentul European a adoptat regulamentul privind inteligenţa artificială, iar în el există şi o menţiune specifică zonei de resurse umane, susţine Ioana Cazacu, managing associate în cadrul Popovici Niţu Stoica şi Asociaţii.

„Parlamentul European a adoptat regulamentul privind inteligenţa artificială. Estimările sunt că probabil luna viitoare va fi adoptat acest act normativ şi de Consiliul Uniunii Europene, după care va trebui să ne punem cu toţii pe citit ca să vedem ce se întâmplă acolo, care sunt limitările pe care legiuitorul european le pune utilizării sistemelor de inteligenţă artificială. Scopul asumat al acestui regulament este să protejeze drepturile fundamentale ale cetăţenilor, statul de drept, democraţia şi sustenabilitatea mediului în faţa sistemelor de inteligenţă artificială cu grad ridicat de risc”, a detaliat ea în cadrul conferinţei ZF HR Trends 2024 „Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor”.

Legiuitorul european a înţeles că este nevoie să încadreze modalitatea în care se poate folosi inteligenţa artificială pentru că, dincolo de multiplele sale beneficii, pot exista anumite riscuri pentru oameni, susţine Ioana Cazacu.

„Abordarea pe care a avut-o Parlamentul European a fost orientată pe trei zone, există clar nişte interdicţii.“

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO