Eveniment

Licitatie cu strigare pentru vanzarea Antibiotice Iasi

15.11.2007, 18:37 64

Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va vinde pachetul majoritar de actiuni detinut la producatorul de medicamente Antibiotice Iasi prin licitatie cu strigare, se arata intr-un proiect de hotarare de guvern, lansat in dezbatere publica de AVAS.
"Vanzarea pachetului de actiuni gestionat de stat la societatea comerciala Antibiotice Iasi se va derula conform metodei licitatie cu strigare", potrivit proiectului.
Acesta abroga hotararea de guvern privind strategia de privatizare a companiei prin metoda de negociere cu investitor strategic pe baza de oferte. Presedintele AVAS Teodor Atanasiu a anuntat saptamana trecuta ca anuntul de vanzare a producatorului farmaceutic din Iasi va fi publicat pana la finele lunii noiembrie, dupa ce Guvernul va aproba strategia propusa de catre consultant.
In august, Autoritatea a selectat firma germana AT Kearney GmbH drept consultant financiar care sa elaboreze strategia de privatizare a Antibiotice Iasi.
AVAS a primit toamna trecuta 22 de oferte neangajante pentru Antibiotice. In acest an, alti opt investitori si-au exprimat interesul pentru cumpararea pachetului de 53,01% din actiunile companiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO