Eveniment

Mai multe maşini sunt blocate în Ilfov, trei copii au avut nevoie de intervenţia jandarmilor şi ISU

25.01.2012, 22:18 113

Doi copii - unul de şase luni şi altul de şapte ani - se aflau în maşinile blocate din cauza zăpezii în zona Afumaţi, a spus Militaru.

Cel de-al treilea se afla într-o maşină în zona localităţii Islaz, judeţul Ilfov.

Primăria Voluntari a pus la dispoziţia persoanelor blocate în zonă două şcoli cu o capacitate de 200 de persoane dotate cu paturi, ceai şi cele necesar pentru a rămâne peste noapte, a spus Marius Militaru.

MAI recomandă celor blocaţi în maşini să ţină pornit motorul pentru a se încălzi maxim 10 minute la o oră, pentru a nu consuma combustibilul, să lase aprinsă lumina de la plafonieră pentru a fi văzuţi de echipajele de intervenţie, să cureţe geamurile şi ţeava de eşapament, să nu plece de lângă autoturism pentru că riscă să se piardă, permanent să fie o persoană trează în maşină şi să se mişte din când în când.

Totodată, ministerul recomandă în primul rând oamenilor să nu plece la drum în astfel de condiţii meteorologice, dar dacă o fac să echipeze maşina corespunzător pentru iarnă, să aibă funcţionabil sistemul de dezaburire şi rezervorul plin şi să aibă apă şi alimente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO