Eveniment

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ Căpăţână, reţinut de procurorii DNA

Managerul Spitalului Judeţean Constanţa, Dănuţ...
18.05.2016, 16:25 512
Directorul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dr. Dănuţ Căpăţână, a fost ridicat astăzi de procurorii DNA, după ce ar fi fost prins în flagrant în Bucureşti luând mită, scrie Ziuadeconstanţa.ro.
Direcţia Naţionale Anticorupţie ar fi emis pe numele lui o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore. 
 
În 2014, Dănuţ Căpăţână a fost implicat într-o altă anchetă, pentru tentativă de abuz în serviciu şi corupţie. În rechizitoriul întocmit, procurorii DNA arată că, „în calitate de manager al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, inculpatul Căpăţînă Dănuţ, atât în etapa prealabilă demarării procedurii de atribuire prin dialog competitiv a contractului de concesiune a serviciului de producţie, distribuţie şi monitorizare oxigen medicinal, cât şi pe parcursul derulării acestei proceduri, în perioada 20 octombrie - 30 noiembrie 2010, a încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice“.

„În calitate de membri ai comisiei de evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, în aceleaşi împrejurări, inculpaţii Cristea Micu Renato, Androne Violeta, Stănculescu Mihai Corneliu, Antohi Gheorghe şi Gherghina Carmela Endora au încălcat în mod repetat şi deliberat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care le reveneau în procesul de evaluare a ofertelor. La rândul său, inculpata Furnică Marioara, cu ocazia participării la data de 20.10.2010, în calitate de membru al comisiei de evaluare din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, la şedinţa de deschidere a ofertelor, în locul inculpatului Stănculescu Mihai Corneliu, a încălcat dispoziţiile legale în materia achiziţiilor publice şi atribuţiile de serviciu specifice care îi reveneau în procesul de evaluare a ofertelor“, conform DNA.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO