Eveniment

Martin Schulz, candidatul social-democrat pentru Cancelaria Germaniei: Dacă negocierile pentru formarea noului Guvern eşuează, ar trebui organizate noi alegeri

Martin Schulz, candidatul social-democrat pentru...

Autor: Marian Avram

28.10.2017, 15:24 85

După alegerile parlamentare din Germania ce au avut loc la 24 septembrie, partidul Angelei Merkel, CDU, a obţinut 33% din voturi, însă acestea nu au fost suficiente pentru a forma o majoritate parlamentară, în aşa fel încât cancelarul poartă negocieri pentru formarea unei coaliţii cu ecologiştii şi cu liberalii germani. Acest scor este cel mai slab înregistrat vreodată de blocul electoral format din partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), şi filiala bavareză a acesteia, Uniunea Creştin-Socială (CSU).

În acest context, liderul social-democrat Martin Schulz a precizat, într-un interviu publicat sâmbătă de către ziarul german Funke Media, că dacă negocierile pentru formarea unui nou Guvern vor eşua, atunci ”ar trebui să aibă loc noi alegeri”.

Cu toate acestea, Schulz a afirmat că este sigur că actualele negocieri pentru formarea unei coaliţii guvernamentale vor avea succes, adăugând că social-democraţii îşi menţin poziţia de a nu se alătura într-un Guvern condus de CDU.

”Decizia de a intra în opoziţie a fost perfect conştientă şi cunoaştem consecinţele”, a declarat fostul preşedinte al Parlamentului European.

În acelaşi timp, Schulz nu a dorit să răspundă dacă are intenţia să mai candideze pentru un nou mandat de preşedinte al social-democraţilor, SPD urmând să aibă o convenţie în luna decembrie pentru stabilirea noii conduceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO