Eveniment

Melania Hăncilă, Volksbank: Creşterea economică de 0,2%, o veste proastă. Companiile nu mai bagă bani în economie - VIDEO

Autor: Sorin Pâslaru

16.08.2011, 19:32 1167

Melania Hăncilă, economist-şef la Volksbank România, a spus la emisiunea ZF TV de azi, 16 august 2011, dedicată analizei creşterii economice anunţate de Institutul Naţional de Statistică într-un comunicat, că datele pe trimestrul II sunt în linie cu aşteptările sale. "Prognoza noastră era de plus 0,3% (faţă de 0,2% cât a anunţat Statistica n.red) pentru trimestrul al doilea faţă de trimestrul unu. Era vizibilă încetinirea industriei din cauza evoluţiilor mai slabe din zona euro", a spus Hăncilă.

Încetinirea creşterii economice pe trimestrul al doilea este o veste proastă, iar populaţia nu-şI va relua consumul decât în 2012. Ultimele date privind încrederea consumatorilor în economie pe luna iulie arată o deteriorare, ceea ce va avea impact asupra creşterii economice în a doua parte a anului.

Economistul-şef al Volksbank apreciază că pentru acest an creşterea economică se va încadra în intervalul 1,5%-1,7%, astfel că guvernul îşi va putea atinge ţinta de creştere economică şi nivelul estimat al veniturilor bugetare.

Pe de altă parte, Melania Hăncilă consideră este timpul unei relaxări a politicii monetare a Băncii Naţionale, având în vedere că politica fiscală este restricţionată şI nu poate impulsiona creşterea economică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO