Eveniment

Ministrul Apărării Gabriel Leş: România a cumpărat al treilea sistem de rachete Patriot, cu 85 de milioane de dolari

Ministrul Apărării Gabriel Leş: România a cumpărat...

Autor: Nicolae Oprea

15.03.2019, 10:59 139

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Leş, a declarat, vineri, că România a cumpărat cel de-al treilea sistem de rachete Patriot, iar plata, de 85 de milioane de dolari, a fost făcută către americani în urmă cu două zile, pe data de 13 martie.

„În cadrul programului Patriot am semnat în luna febrarie cel de-al treilea amendament care se referă la achiziţonarea de rachete pentru sistemul Patriot, iar plata aferentă de aproximativ 85 de milioane de dolari a fost făcută în urmă cu două zile, pe data de 13 martie. Acest program a fost semnat în decembrie 2017, printr-un acord G to G cu Statele Unite ale Americii”, a declarat, vineri, ministrul Apărării, într-o confetinţă de presă.

Potrivit lui Gabriel Leş, achiziţia acestor rachete va constitui realizarea unei capabilităţi de apărare aeriană cu baza la sol, şi va asigura întărirea securităţii naţionale şi aliate. Acest demers, spune ministrul, contribuie şi la consolidarea parteneriatului strategic cu Statele Unite ale Americii.

Ministrul a mai precizat faptul că până la sfârşitul acestei luni se va achiziţiona şi cel de-al doilea sistem de lansatoare HIMARS.

„În ceea ce priveşte lansatorul multiplu de rachete cu bătaie mare, HIMARS, suntem aproape gata pentru achiziţia celui de-al doilea sistem până la sfârşitul acestei luni. Programul are ca obiectiv achiziţia de trei sisteme de astfel de lansatoare. Primul sistem a fost achiziţionat anul trecut, în luna februarie”, a mai precizat ministrul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO