Eveniment

Mircea Geoană anunţă astăzi ce drum politic apucă

Mircea Geoană anunţă astăzi ce drum politic apucă

Autor: Iulian Anghel

24.11.2011, 00:05 259

Mircea Geoană va elibera, spune el, cu uşurare, biroul de preşedinte al Senatului: "Nu ţin la el în mod deosebit, e mare, l-aţi văzut, era al lui Ceauşescu pe vremea lui, cred că are şi demoni pe undeva".

Geoană, care ieri a fost înlocuit de la şefia Senatului, după ce cu o zi înainte fusese dat afară din PSD, îşi va anunţa astăzi, la Dăbuleni (circumscripţia sa electorală) viitorul politic. Îşi va face un partid? "Veniţi mâine (astăzi - n.n.) la Dăbuleni, voi avea un discurs important!"

Abia devenită vacantă, poziţia deţinută de Geoană este râvnită de toată lumea. PSD care a obţinut ieri cu majoritatea voturilor Sena­tu­lui revocarea lui Geoană, crede că i se cuvine. PDL crede că o va obţine pentru că este ma­joritar (Vasile Blaga şi Radu Berceanu, foste vedete ale partidului, acum simpli senatori, au ieşit la încălzire).

Dar nu atât de "majoritar" pe cât crede, pentru că poziţia este vizată şi de UDMR, pentru Ghyorghy Frunda. USL (PSD, PNL şi PC) l-ar putea susţine pe can­didatul UDMR, numai ca funcţia să nu ajungă la PDL. Geoană va contesta la Curtea Consti­tuţională decizia de revocare a sa.

Nu există temei constituţional pentru înlocuire, spune el, întrucât mandatul preşe­dintelui Senatului este, potrivit regulamen­telor, de patru ani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO