Eveniment

Miscare surpriza: Tiriac aduce un fost sef al Cobalcescu la conducerea retelei de dealeri auto

Miscare surpriza: Tiriac aduce un fost sef al Cobalcescu la conducerea retelei de dealeri auto
15.12.2009, 23:20 811

Silviu Docan, fostul director general al companieiAutoCobalcescu - dealer Renault, Nissan si Dacia, va prelua de la 1ianuarie conducerea TiriacAuto, divizia de retail auto a TiriacHoldings cu afaceri de aproape 600 mil. euro in 2008, controlat deomul de afaceri Ion Tiriac.
Docan va fi in subordinea lui Dragos Draghici, directoruloperatiunilor auto dezvoltate de Tiriac Holdings.
"Silviu Docan se va alatura echipei Tiriac Holdings incepand cudata de 1 ianuarie, in functia de director general alTiriacAuto.
Principala sa indatorire este coordonarea si dezvoltarea strategicaa tuturor activitatilor retelei de distributie si service dincadrul TiriacAuto", a declarat Cristina Munteanu, director decomunicare al Tiriac Holdings.
Divizia TiriacAuto este alcatuita din 40 de dealeri carecomercializeaza marcile Ford, Mercedes-Benz, Jaguar, Land Rover,smart, Chrysler, Jeep, Dodge, Hyundai si Mitsubishi.
Mutarea facuta de Grupul Tiriac este oarecum surprinzatoare, inconditiile in care Silviu Docan nu este printre cei mai vizibiliexecutivi din industria auto, insa Ion Tiriac declara in septembriela Craiova ca nu trebuie sa aduca neaparat expati care sa-i conducabusinessul.
Anterior functia de director general al TiriacAuto a fost detinutade Catalin Gavra, unul dintre cei mai cunoscuti manageri din auto,iar ulterior, din luna iulie a acestui an, Viorel Eremia a devenitdirector general interimar al diviziei de dealeri. "Viorel Eremiaisi va continua activitatea profesionala in cadrul TiriacAutoBrasov in calitate de director general, unde va reveni incepand cudata de 1 ianuarie", au subliniat oficialii Tiriac Holdings.
Silviu Docan a condus activitatile de taxi si cele de vanzari demasini ale AutoCobalcescu intre 2002 si toamna acestui an.
Pentru 2009 compania estima o cifra de afaceri de 22 mil. euro siavea aproape 600 de angajati.
Tiriac Holdings, grupul care reuneste toate afacerile miliardaruluidin auto, banci, asigurari si imobiliare, a inregistrat la nivelulanului trecut afaceri de peste
1,4 miliarde de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO