Eveniment

O clinica din Bucuresti va primi 145.000 de euro de la UE pentru o platforma laser

O clinica din Bucuresti va primi 145.000 de euro de la UE pentru o platforma laser
07.10.2009, 00:00 215

Centrul medical Euromed din Bucuresti, care anul trecut ainregistrat o cifra de afaceri de peste 167.000 de euro, urmeaza saprimeasca fonduri europene de 145.000 de euro, suma ce reprezinta70% din banii pe care clinica i-a cheltuit pentru achizitionareaunei platforme laser pentru sectia de dermatologie.

Proiectul "Achizitionarea de aparatura medicala pentrudiagnosticarea si tratarea bolilor de piele in cadrul CentruluiMedical Euromed, Bucuresti", care are o valoare totala de 252.000de euro, a fost implementat prin intermediul unei finantarinerambursabile acordate prin Programul Operational Regional"Sprijinirea dezvoltarii mediului de afaceri regional si local,domeniul "Sprijinirea dezvoltarii microintreprinderilor".Contributia proprie a firmei a fost de 62.500 de euro.

"Centrul medical Euromed a depus dosarul in iunie 2008.Proiectul a fost aprobat in noiembrie. In aceasta perioada,beneficiarul nu putea sa faca nicio achizitie pe care a prevazut-oin proiect. Semnarea contractului cu Agentia pentru DezvoltareBucuresti-Ilfov (ADRBI este organismul intermediar pentru regiuneaBucuresti-Ilfov - n.r.), unde a depus si proiectul, s-a facut indata de 11 mai anul acesta, ulterior fiind demarata procedura deachizitii", spune Laura Radulescu, coordonatorul de proiect alEuromed.

Centrul medical din Capitala a implementat proiectul intr-osingura etapa. "Proiectul a avut o singura faza de implementarecare a presupus achizitia unei platforme laser pentru sectiadermatologie care ajuta clinica sa isi diversifice gama de serviciipe care o ofera".

Proiectul a fost finalizat in doua luni avand in vedere ca apresupus o singura etapa de achizitii. "Pe data de 31 iulie a fostdepus dosarul pentru cererea de rambursare. Organismul intermediar(ADRBI - n.r.) vine sa verifice la fata locului daca au fostrespectate etapele de achizitie conform datelor prevazute incontractul semnat, intocmeste un raport catre Autoritatea deManagement si dupa ce autoritatea de management isi da acordul,sunt virati banii. Acum asteptam decizia Autoritatii deManagement", explica Laura Radulescu.

Cine ia banii:

Compania: Centrul medical Euromed, Bucuresti

Obiect de activitate: clinica medicala

Proiectul: Achizitionarea de aparatura medicala pentrudiagnosticarea si tratarea bolilor de piele in cadrul CentruluiMedical Euromed, Bucuresti

Valoarea totala a proiectului: 252.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: 145.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 167.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO