Eveniment

Omul cu şpaga de 1,4 mil. euro de la Hidroelectrica a traversat toate regimurile, începând de la şef de pluton, la consilier de ministru. Ce şi-a scris în CV: "Un bun cunoscător al economiei"

Omul cu şpaga de 1,4 mil. euro de la Hidroelectrica a...

Autor: Roxana Petrescu

24.10.2013, 16:24 2418

Ioan Mihăilă, membru în consiliul de supraveghere al Hidroelectrica şi fost consiler al ministrului delegat pentru Energie, Constantin Niţă, arestat pentru că a promis unui o mită de 1,4 milioane de euro pentru ca Hidroelectrica să semneze contract bilateral pe patru ani, de 263 de milioane de euro, cu firma Energon Power&Gas, zice în CV-ul său că este un bun cunoscător al energiei şi al economiei româneşti.

"Sunt un bun cunoscător al economiei româneşti în special al situaţiei hidroenergeticii, cu o vastă experienţă în analiză şi management, putând organiza şi conduce activităţi de succes. Nu am avut relaţii de afaceri personale sau prin interpuşi cu statul sau cu vreo companie din sistemul energetic naţional. În diverse rânduri am propus soluţii de organizare şi reformare a hidroenergeticii româneşti şi am strategii pentru realizarea celor afirmate ce pot fi aplicate, nefiind angajat în nici unul din grupurile de interese din sistemul energetic. Nu sunt membru al niciunui partid politic", scrie Mihăilă în CV-ul postat pe site-ul Hidroelectrica. Mihăilă va petrece 29 de zile în arest în dosarul de mită privind vânzarea de energie hidro. Alături de el, va fi Eugen Brădean, membru al directoratului Hidroelectrica.

Potrivit CV-ului depus, Mihăilă a fost şef de şantier la hidrocentrala Turnu, lângă mânăstirea Cozia, dar şi şef de şantier la Hidroconstrucţia.

"În perioada 1990-1991 am plecat în SUA unde am lucrat în diferite companii de construcţii şi instalaţii", mai spune Mihăilă, fără a da detalii.

Potrivit informaţiilor din presă, Mihăilă a avut legaturi cu Bankoop. După falimentul băncii, Mihăilă a fost cautat de autorităţi pentru explicatii. Totodata, Mihaila a fost primul director al Bursei de Valori Bucuresti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO