Eveniment

Operatorul Blue Air i-a trimis pe angajaţii Alitalia în grevă

Operatorul Blue Air i-a trimis pe angajaţii Alitalia în...

Autor: Mediafax

26.05.2015, 00:04 163
Personalul companiei aeriene Alitalia a organizat ieri o grevă de 24 de ore, principala nemulţumire a sindi­caliştilor fiind închirierea serviciilor operatorului aerian român Blue Air.

Greva s-a desfăşurat pe toate aeroporturile din Italia, cu excepţia zbo­rurilor care au ope­rat pe aeroportu­rile din Bari, Brindisi şi Genova.

Sindicatul Asocia­ţiei italiene a piloţilor aviaţiei comerciale (ANPAC) a denunţat astfel sistemul de în­chiriere a serviciilor Ali­ta­lia companiei ro­mâ­neşti Blue Air. „Considerăm inadec­vate garanţiile privind nivelul perso­na­lului navigant. Noua companie Alitalia a fost fondată cu 280 de piloţi şi 767 de asistenţi de zbor, care riscă să fie vizaţi de disponibilizări în contextul scoaterii din uz a 14 avioane de tip Air­bus A320“, precizează ANPAC. „Este inacceptabil să ne desfăşurăm activita­tea prin sistemul de închiriere a ser­viciilor companiei româneşti Blue Air, cu avioane Boeing 737, în timp ce aero­navele Airbus 320 ale Alitalia rămân subutilizate“, subliniază sin­dicaliştii.

Blue Air, com­panie cu acţionari ro­mâni,  transportă a­nual în jur de 1,4 mi­lioane de pasageri. Trans­por­ta­torul low-cost deţine alături de compania de stat Tarom şi de Wizz Air două treimi din traficul aerian de pasageri din Ro­mânia. Blue Air - Airline Management Solutions este controlată de oamenii de afaceri Teodor Cristian Rada (33%), de Marius Mihail Puiu (33%), de Tudor-Zamfir Constan­tinescu (17%) şi de Luciana Păunescu (17%).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO