Eveniment

Parchet stratificat din stejar cu 1,2 mil. € de la UE

25.11.2009, 00:00 407

Producatorul de parchet din stejar masiv Alba din localitateaCincu, judetul Brasov, care anul trecut a rulat afaceri de peste925.000 de euro, isi va diversifica productia de parchet de stejarcu ajutorul utilajelor pe care le va achizitiona si pentru careurmeaza sa primeasca fonduri europene de peste 1,2 mil. euro.

"Vrem sa diversificam productia si sa realizam parchetstratificat de stejar. Am inceput cu surse proprii constructia uneihale de productie cu o suprafata de 1.000 de metri patrati, insadatorita conditiilor economice si a dificultatii obtinerii unuicredit, nu stim daca vom reusi sa finalizam tot proiectul", spuneIuliana Nemes, administratorul firmei Alba. Compania produce inprezent circa 10.000 de metri patrati de parchet masiv din stejarpentru pietele externe.

"Intentia noastra este totodata sa valorificam si deseurilerezultate in urma productiei". Proiectul "Achizitionare de utilajede comprimare cu obtinere de pelet si dotarea liniei de parchetexistenta cu utilaje performante" a fost depus anul trecut incadrul Programului Operational Sectorial Cresterea CompetitivitatiiEconomice (POS CCE), iar utilajul cel mai costisitor este celpentru productia de pelet (deseuri lemnoase - n.r.) care are ovaloare de aproximativ un milion de euro.

Cine ia banii:

Compania: Alba din localitatea Cincu, judetul Brasov

Obiect de activitate: productie de parchet din stejar masiv

Proiectul: "Achzitionare de utilaje de comprimare cu obtinere depelet si dotarea liniei de parchet existenta cu utilajeperformante"

Suma pe care o primesc de la UE: 1,2 mil. euro

Cifra de afaceri in 2008: 925.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO