Eveniment

Parlamentul şi-a votat sporuri la pensie de până la 5 pensii medii

Parlamentul şi-a votat sporuri la pensie de până la 5...

Autor: Mediafax

17.06.2015, 00:00 300

Parlamentarii vor beneficia de surplusuri la pensie care încep de la 1,6 pensii medii şi ajung până la 4,6 pensii medii, în urma unui vot exprimat ieri cu o largă majoritate.

La adăpostul votului secret, s-au exprimat 303 voturi "pentru", 124 voturi "împotrivă" şi două abţineri pentru proiectul privind pensiile speciale pentru parlamentari.

Parlamentul iese astfel din rândul celor care primesc pensii în funcţie de contribuţie, iar foştii parlementari vor primi pensii suplimentare (pe lângă cele primite ca urmare a contribuţiei obligatorii) de la 1.500 de lei pentru un mandat şi până la 4.000 de lei pentru trei mandate.

Proiectul pensiilor speciale pentru parlamentari adoptat ieri de Parlament prevede că deputaţii şi senatorii vor avea dreptul după exercitarea mandatului, la cerere, la împlinirea vârstei standard, la o indemnizaţie lunară (care se cumulează cu pensia).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO