Eveniment

Pasajul Basarab, în probe. După 3 zile podul va putea fi dat în folosinţă - GALERIE FOTO

Pasajul Basarab, în probe. După 3 zile podul va putea fi dat în folosinţă - GALERIE FOTO

Pasajul Basarab, în probe. După 3 zile podul va putea fi dat în folosinţă

Autor: Mediafax

31.05.2011, 10:18 3909

Primarul general Sorin Oprescu a declarat, luni, că deschidereaPasajului Basarab este "o chestie de ore şi de zile", fiindnecesare trei zile de probe, apoi alte maximum 72 de ore pentrurezultate.

Edilul şef al Capitalei a participat, luni, la primele teste cuîncărcare ale podului hobanat din cadrul Pasajului Basarab.

Sorin Oprescu a spus că aceste probe vor dura trei zile, iarultima fază va fi cu încărcarea maximă de 1.500 de tone, respectiv13 tramvaie şi 24 de camioane încărcate cu 44 de tone care vortrece pe pod.

În cadrul testelor, se încarcă podul cu sarcini, în situaţiidiferite, şi se fac măsurători privind deplasările în plan verticalşi orizontal ale elementelor structurii de rezistenţă, astfel încâtsă se asigure nivelul prevăzut de siguranţă al pasajului.

Primarul general a adăugat că după maximum 72 de ore de lafinalizarea probelor şi după prezentarea rezultatelor, podul vaputea fi dat în folosinţă.

"După ce se va termina cu aceste probe, cât de curând podul vafi deschis traficului. Este o chestie de ore şi de zile, să vădrezultatele că sunt în regulă, să binecuvânteze proiectantul şiconstructorul aceste rezultate şi gata", a subliniat Oprescu.

Primarul a mai spus că aproape toţi şi-au respectat sarcinileprivind elementele de orientare, astfel că Pasajul Basarab poate fidat în folosinţă "în deplinătatea frumuseţii şi a utilităţiilui".

În ce priveşte staţia de tramvai, Oprescu a spus că aceasta vafi gata puţin mai târziu, iar în aceste condiţii tramvaiele nu voropri pe pod o perioadă de timp, pentru că se lucrează la lift.Citiţi mai mult despre inaugurarea pasajului Basarab pewww.mediafax.ro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO