ZF 24

Guvernul a semnat un contract de 120 de milioane de lei pentru conectarea la internet a 2.500 de şcoli

Lista cu cele aproape 2.500 de şcoli care vor fi conectate în această etapă la internet a fost întocmită încă din 2011, potrivit premierului Ponta. Foto Andreea Alexandru

Lista cu cele aproape 2.500 de şcoli care vor fi conectate în această etapă la internet a fost întocmită încă din 2011, potrivit premierului Ponta. Foto Andreea Alexandru

Autor: Ovidiu Bărbulescu

02.12.2013, 19:52 380

Aproape 2.500 de şcoli din mediul rural şi din oraşe mici vor fi conectate la internet în următoarele şase luni, în cadrul unui proiect în valoare de aproape 120 de milioane de lei, al cărui contract a fost semnat luni, la Ministerul Edu­ca­ţiei Naţionale, în prezenţa premierului Victor Ponta.

Contractul pentru conectarea şcolilor la internet - semnat de minister cu un consorţiu format din Omnilogic şi Avitech, având ca subcontractant compania Romtelecom - este de 119,8 milioane lei fără TVA, are o perioadă de implementare de şase luni şi una de mentenanţă de cinci luni.

Premierul a subliniat totodată că lista cu cele aproape 2.500 de şcoli care vor fi conectate în această etapă la internet a fost întocmită încă din 2011.

Legat de proiectul introducerii internetului în toate şcolile, Ponta a arătat că este încă un proiect a cărui implementare a durat foarte mult, fiind gândit din 2003, iar din 2007 luându-se decizia finanţării lui din fonduri europene. „De 7 ani ne chinuim să facem acest proiect“, a remarcat Ponta.

În altă ordine de idei, premierul Ponta a afirmat că licitaţia de dotare a şcolilor cu internet câştigată în consorţiu de Omnilogic, companie care a făcut obiectul unei sesizări depuse la Parchet chiar de Corpul de Control al premierului, a respectat toate condiţiile. „Fiind vorba de fonduri europene, trebuie să urmăm o procedură. Eu habar n-am cine a câştigat şi cine a mai participat la această procedură. Ştiu doar că s-au respectat absolut toate cerinţele!“, a răspuns Ponta.

În luna iunie a acestui an, guvernul a anunţat că va sesiza Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru cercetarea unor posibile fapte de natură penală în cheltuirea de către Ministerul Conunicaţiilor, în perioada 2010-2011, a banilor alocaţi din Fondul de rezervă bugetară pentru portalul de informaţii e-Romania 2.

Inspectorii arătau că valoarea estimată a cotractului a fost determinată netemeinic, fără precizarea unităţilor de măsură şi a cantităţilor de servicii contractate, iar ofertei depuse de firma Omnilogic i-au fost acordate puncte nejustificat.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 03.12.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO