Eveniment

Prăbuşire pe bursă pentru Adobe: Acţiunile gigantului american au scăzut cu până la 11% după ce a raportat venituri solide, în creştere cu 11%, dar estimează venituri sub aşteptări analiştilor

Prăbuşire pe bursă pentru Adobe: Acţiunile gigantului...

Autor: Ştefan Stan

15.03.2024, 13:00 12892

Acţiunile Adobe au scăzut cu până la 11%, după ce producătorul de software de design a publicat rezultate solide pentru primul trimestru fiscal, dar a fost uşor sub aşteptări în ceea ce priveşte estimările privind veniturile trimestriale.

Potrivit unui comunicat, veniturile Adobe au crescut cu 11% faţă de anul trecut în trimestrul care s-a încheiat la 1 martie. Profitul net a scăzut la 620 de milioane de dolari, adică 1,36 dolari pe acţiune, de la 1,25 miliarde de dolari, adică 2,71 dolari pe acţiune, în acelaşi trimestru al anului trecut.

În timpul trimestrului, Adobe a renunţat la achiziţia, în valoare de 20 de miliarde de dolari, a startup-ului de software de design Figma, după ce autorităţile de reglementare din Marea Britanie au constatat probleme de concurenţă. Compania a plătit Figma o taxă de reziliere de 1 miliard de dolari.

Adobe a anunţat o versiune timpurie a unui asistent de inteligenţă artificială pentru aplicaţiile sale Reader şi Acrobat.

Între timp, în februarie, OpenAI a anunţat Sora, care poate genera un videoclip pe baza descrierii scrise a unei persoane. Adobe va colabora cu OpenAI în jurul lui Sora, a declarat David Wadhwani, preşedintele diviziei de media digitală a Adobe, în cadrul teleconferinţei privind câştigurile.

Adobe estimează pentru al doilea trimestru fiscal câştiguri între 4,35 şi 4,40 dolari pe acţiune, pe o bază ajustată, cu venituri între 5,25 şi 5,30 miliarde de dolari. Mijlocul intervalului presupune o creştere de 9%. Analiştii intervievaţi de LSEG se aşteptau la un profit pe acţiune de 4,38 dolari şi venituri de 5,31 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO