Eveniment

Premieră: Poşta Română a deschis luni la Chişinău prima subsidiară din afara ţării

Premieră: Poşta Română a deschis luni la Chişinău...

Autor: Mediafax

12.12.2022, 18:37 94

Compania Naţională Poşta Română a inaugurat luni la Chişinău prima subsidiară externă. 

Potrivit unui comunicat al companiei, Poşta Română SRL continuă parteneriatul comercial cu Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei”, oferind publicului servicii complementare acesteia. Pentru început, operatorii de servicii interesaţi de tipar, insert în plicuri şi distribuire din Republica Moldova le pot realiza pe toate, integrat, la Fabrica de Timbre, sucursală a Poştei Române.

„Poşta Română a trecut Prutul şi mă bucur să fim astăzi aici, la acest moment simbolic. Este o relaţie cu totul şi cu totul specială şi cred că se încadrează în acest vis pe care îl avem împreună, al spaţiului digital comun”, a declarat Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

„A fost o dezvoltare naturală a Companiei Naţionale Poşta Română către Republica Moldova. În acest fel, aducem lumea mai aproape. Încercăm să creăm acest pod şi în industria noastră, prin care să conectăm şi mai bine cetăţenii din Republica Moldova cu cetăţenii României”, a declarat Valentin Ştefan, directorul general al Companiei Naţionale Poşta Română.

Deschiderea primei subsidiare externe la Chişinău se înscrie în proiectul „România – hub logistic“, prin care, printre altele, Poşta Română intenţionează să sprijine integrarea spaţiului geografic al Republicii Moldova în vederea dezvoltării unui nod logistic important în zona Europei de Sud–Est.

Înfiinţarea subsidiarei din Chişinău are ca punct de plecare memorandumul privind strategia de dezvoltare a Poştei Române prin Digitalizare - Automatizare – Robotizare-Tehnologizare, aprobat de către Guvern în aprilie 2022.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO