Eveniment

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a ales să se opună prin veto unei propuneri a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a cere o încetare a focului între Israel şi Hamas

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a...

Autor: Cosmin Pirv

09.12.2023, 21:46 44

Premierul Benjamin Netanyahu a mulţumit SUA pentru că a ales să se opună prin veto unei propuneri a Consiliului de Securitate al Naţiunilor Unite de a cere o încetare a focului între Israel şi Hamas. 

„Apreciez foarte mult poziţia corectă pe care Statele Unite au adoptat-o în Consiliul de Securitate al ONU", a declarat Benjamin Netanyahu, citat de Sky News.

„Şi alte ţări ar trebui să înţeleagă că este imposibil, pe de o parte, să susţii eliminarea Hamas şi, pe de altă parte, să faci apel la încetarea războiului care va împiedica eliminarea Hamas”, a adăugat el.

Premierul susţine că Israelul va continua războiul „just pentru a elimina Hamas şi pentru a atinge celelalte obiective de război pe care le-am stabilit".

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, a declarat că decizia SUA de a se opune prin veto o face complice la crimele de război împotriva palestinienilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO