Eveniment

Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la Tuşnad, în România, atacurile la adresa Uniunii Europene. "UE respinge moştenirea creştină, realizează o înlocuire a populaţiei sale prin migraţie"

Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la...

Autor: Cosmin Pirv

23.07.2023, 08:00 78

Premierul Ungariei Viktor Orban a reluat sâmbătă, la Tuşnad, în România, atacurile la adresa Uniunii Europene pentru ceea ce el a numit „ofensiva LGBTQ”.

Reuters notează că, într-un discurs susţinut în România, Orban, un critic de lungă durată al Bruxellesului, a spus că speră ca alegerile pentru Parlamentul European de anul viitor să consolideze guvernele din cadrul blocului care resping „federalismul” reprezentat de Germania şi Franţa.

UE este „fie un imperiu, fie naţiuni (individuale) ... Nu ar trebui să ne facem iluzii: federaliştii încearcă să ne îndepărteze", a declarat Orban.

„Au vrut o schimbare de guvern (în 2022) în Ungaria", a mai spus Orban, adăugând că acelaşi lucru este valabil acum şi pentru Polonia.

Orban a declarat că un echilibru între federalişti şi naţiunile care nu sunt dispuse să cedeze mai multe puteri Bruxellesului a fost perturbat atunci când Marea Britanie a părăsit blocul, iar acum doar Varşovia şi Budapesta „îşi menţin poziţia”.

Între timp, el şi-a intensificat retorica anti-LGBT pe măsură ce problemele economice ale Ungariei s-au agravat.

„UE respinge moştenirea creştină, realizează o înlocuire a populaţiei sale prin migraţie ... şi desfăşoară o ofensivă LGBTQ”, a declarat el sâmbătă.

Viktor Orban i-a mulţumit, într-o scrisoare, premierului român Marcel Ciolacu, pentru întrevederile recente pe care le-au avut la Bucureşti şi pentru că a asigurat ca Universitatea de vară de la Băile Tuşnad să se desfăşoare fără a fi tulburată, a anunţat, sâmbătă, Bertalan Havasi, şeful biroului de presă al premierului ungar, citat de agenţia ungară de presă MTI.

Premierul a mai spus că partea română i-a cerut să nu vorbească despre 3 teme: simboluri naţionale, drepturi minoritare colective şi unităţi teritoriale inexistente.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO