Eveniment

Prima conferinţă de presă a şefului Poştei: nici un sfert de oră. "Trebuie să plec la o întâlnire importantă, răspund la 2 întrebări"

Prima conferinţă de presă a şefului Poştei: nici un sfert de oră. "Trebuie să plec la o întâlnire importantă, răspund la 2 întrebări"

Dumitru Daniel Neagoe, grăbit să ajungă la o "întâlnire importantă" (Foto: Silviu Matei)

Autor: Mirabela Tiron

12.07.2011, 13:38 1939

Dumitru Daniel Neagoe, 43 de ani, care conduce Poşta Română diniunie anul trecut a susţinut astăzi prima conferinţă de presă, dupămai bine de un an de când a preluat funcţia de director general alcompaniei de stat.

La mai puţin de un sfert de oră în care a prezentat câtevamăsuri pe care le-a luat de la venirea la conducerea companiei,"aflată pe pierderi din cauza conducerii din 2007-2008", potrivitşefului Poştei, el a precizat că "trebuie să plec la o întâlnireimportantă, voi răspunde la două întrebări".

Poşta Română a avut pierderi de 29 de milioane de euro anultrecut la afaceri de 327 miloane de euro. În 2009, Poşta a avutpierderi de 43 de mil. de euro.

Daniel Neagoe a precizat în timpul discursului scurt pe care l-aţinut în faţa ziariştilor că a reziliat contracte în valoare de 450de miloane de euro, ceea ce va duce la trecerea pe profit a Poşteidin iulie. El nu a precizat despre ce profit este vorba. "Nu maiavem cheltuieli cu serviciile de transport ale Blue Air, uncontract de 45 de mil. de euro, serviciile de mentenanţă(contractul de 46 de mil. euro cu UTI-Romprest) şi cu G4S", asubliniat el în cadrul conferinţei.

Am reuşit să internalizăm aceste servicii, a susţinut Neagoe. Elnu a dat lămuriri cu privire la cum s-a făcut internalizareaacestor servicii, mai ales în cazul celor de transport aerian.

Şeful Poştei s-a grăbit să precizeze mecanic şi că"reorganizarea reţelei poştale se va face prin internalizarea a 7sucursale de profit şi suport, reducerea posturilor aferente deconducere cu 146 şi a cheltuielilor salariale cu 110.000 de lei pelună. Au fost închise şi 900 de unităţi poştale", date publicate şiîn comunicatul de presă.

Neagoe nu a precizat în cât timp se vor implementa acestemăsuri. El a mai susţinut că Poşta va înfiinţa o bancă şi osocietate de asigurări. "Studiile noastre arată că România nu esteo ţară bancarizată şi că mai este loc pentru o bancă".

Şeful Poştei nu a dat detalii legate de când va fi înfiinţatăbanca şi nici de ce este luată această decizie şi cum va contribuila dezvoltarea Poştei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO