Eveniment

Radu Enache investeste 45 mil. euro in doua hoteluri

Radu Enache investeste 45 mil. euro in doua hoteluri

Radu Enache

17.03.2009, 19:13 34
Omul de afaceri Radu Enache, care controleaza lantul hotelier Continental, cu afaceri de 27 mil. euro, planuieste sa dezvolte in Capitala doua hoteluri si un centru de conferinte pentru care a bugetat investitii de 40-45 mil. euro.
Enache a cumparat anul trecut un teren de 8.000 de metri patrati in apropierea Parcului Carol din Capitala. Omul de afaceri nu a precizat valoarea acestei tranzactii, insa dupa calculele ZF, care iau in considerare un pret de 1.000 de euro pe metru patrat, rezulta o valoare de cel putin 8 mil. euro.
"Am inceput deja proiectarea hotelurilor, iar acum suntem in stadiul de obtinere a avizelor si licentelor pentru constructii. Este posibil sa dureze foarte mult obtinerea lor, asa cum s-a intamplat si la hotelul Continental de pe Calea Victoriei. Nu pot spune cand va incepe activitatea de constructie pentru aceste hoteluri", a spus Enache.
El intentioneaza sa construiasca pe acest teren un hotel cu 200 de camere sub brandul de patru stele Continental Forum si un Ibis cu 250 de camere, precum si un centru de conferinte cu o capacitate de 2.000 de locuri.
"Sa speram ca gradul de ocupare redus in hoteluri este o situatie provizorie, companiile vor trebui sa miste ca sa faca afaceri, deci circulatia turistica ar trebui sa se aseze. In plus, asteptam sa vedem ce schimbari se vor face la nivel macroeconomic, care ne-ar putea afecta". Enache a adaugat ca nu duce lipsa de fonduri, care au ca sursa aportul actionarilor, cash-flowul companiei si alte surse atrase, dar ca exista in acest moment probleme la nivel de piata si de economie.
"Detinem in toata tara terenuri, in Arad, Cluj, Iasi, Bucuresti, pe care am construit sau dorim sa construim pentru a ne recupera banii", a spus el.
In acest an, Continental a mai bugetat 30 de milioane de euro, investitii orientate spre finalizarea singurei unitati de cinci stele din cadrul grupului, Grand Hotel Continental si a unui hotel Ibis la Sibiu, care vor fi deschise in iunie. Enache este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, alaturi de George Copos, care detine grupul Ana Hotels, Joseph Goschy, proprietarul lantului Unita sau Mohammad Murad, care controleaza grupul Perla Majestic. Continental este unul dintre brandurile hoteliere create inainte de 1989.
 
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO