Eveniment

Ramona Jurubiţă, preşedinte FIC: Infrastructura rutieră modernă ar asigura o creştere economică medie de 2% pe an. România are un potenţial extraordinar şi asta ştim cu toţii

Ramona Jurubiţă, preşedinte FIC: Infrastructura...

Autor: Mihai Gongoroi, Mediafax

28.11.2019, 16:22 503

O infrastructură rutieră modernă ar asigura o creştere economică medie de 2% pe an, a declarat joi Ramona Jurubiţă, preşedinte al Consiliului Investitorilor Străini din România (FIC), în cadrul unei conferinţe de presă.

"În mediul de afaceri noi întotdeauna lucrăm cu obiective, pe termen mediu şi lung, foarte concrete, pe care ni le asumăm. România are un potenţial extraordinar şi asta ştim cu toţii. Acum suntem a 16-a economie în Uniunea Europeană, dar trebuie să ne propunem cu toţii să avem ambiţia de a deveni a 10-a economie în următorii 20 de ani. Compenenta de infrastructură, în general, şi infrastructură rutieră, în mod particular, este un domeniu care ne poate ajuta să îndeplinim acest obiectiv", a spus Jurubiţă, vorbind în numele Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR).

Jurubiţă a adăugat că România trebuie să fie realistă în acest sens şi să nu ne imaginăm minuni peste noapte.

"Din punctul nostru de vedere, România trebuie să-şi aleagă câţiva indicatori internaţionali în materie de infrastructură şi vorbim de viteză, acoperire, de costuri, şi să ne propunem ca în următoarele două decenii să ajungem aproape de media europeană. Nu să fim campioni, dar nici în coada clasamentului. Printr-un astfel de efort, potrivit calculelor noastre, am asigura o creştere medie economică de aproximativ 2% pe an", a spus Ramona Jurubiţă.

Ea a adăugat că CDR îşi propune să aibă o pagină de proiecte principale în infrastructură, agreate cu asociaţiile mari şi mici, care să servească ca punct de dialog cu Guvernul.

Membrii Coaliţiei pentru Dezvoltarea României sunt asociaţiile Romanian Business Leaders (RBL), Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera Americană de Comerţ în România, (AmCham), Camera Franceză de Comerţ (CCIFER), Camera Germană de Comerţ (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Consiliului Investitorilor Străini (FIC) şi Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNPIMMR).

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO