Eveniment

Războiul chioşcurilor la Craiova: Primăria va demola construcţiile comercianţilor cărora le-au expirat contractele de închiriere a terenurilor

Războiul chioşcurilor la Craiova. Primăria va demola construcţiile comercianţilor cărora le-au expirat contractele de închiriere a terenurilor

Foto: Tibi Bologh

Autor: Mediafax

09.10.2012, 17:02 590

Aproximativ o sută de proprietari ai unor chioşcuri amplasate pe terenul public au protestat marţi dimineaţă în faţa Primăriei Craiova faţă de decizia administraţiei locale de a le demola construcţiile, în timpul protestului trei persoane având nevoie de intervenţia ambulanţelor după ce au leşinat.

Protestatarii au ieşit pentru a doua oară în această săptămână în faţa Primăriei municipiului Craiova pentru a cere să nu li se demoleze chioşcurile, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Primăria intenţiona ca miercuri dimineaţă să demoleze mai multe construcţii provizorii de pe terenul public, însă pproprietarii chioşcurilor respective s-au opus acestui demers.

Ei au cerut, în cursul zilei de luni, înţelegere şi ajutor din partea prefectului judeţului Dolj, iar marţi au continuat protestele în faţa primăriei.

Protestatarii au scandat mai multe lozinci împotriva primarului Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu: "Jos Olguţa!" "Nu ne demolaţi!".

Trei dintre persoanele care participau la proteste au leşinat, iar ceilalţi participanţi la acţiune au chemat ambulanţa.

Medicii sosiţi la faţa locului le-au acordat primul ajutor, nefiind necesară transportarea la spital a vreuneia dintre acestea.

La ora transmiterii acestei ştiri, protestatarii sunt în continuare în faţa Primăriei Craiova şi încearcă să stea de vorbă cu cineva din conducerea administraţiei locale.

Peste o sută de proprietari ai unor chioşcuri amplasate pe terenul public au protestat şi vineri seară, în mod spontan, în zona pieţei din cartierul Craioviţa Nouă, din municipiul Craiova, nemulţumiţi că acestea le vor fi demolate după data de 31 decembrie, protestatarii scandând lozinci împotriva actualei conduceri a Primăriei Craiova şi blocând un sens de mers pe strada Tineretului din municipiu.

Primăria Craiova a luat această decizie a demolării în cazul tuturor comercianţilor cărora le-au expirat contractele de închiriere a terenurilor.

Comericanţii au ieşit în stradă după ce joia trecută Consiliul Local Craiova a votat un proiect de hotărâre prin care sute de chioşcuri din municipiu amplasate pe terenul public vor fi demolate după data de 31 decembrie.

Comercianţii vor putea să se reînscrie la licitaţii, însă dacă vor câştiga vor fi nevoiţi să facă alte cheltuieli cu ridicarea altor chioşcuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO