Eveniment

Războiul din Ucraina. Italia ar putea oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor din Marea Neagră

Războiul din Ucraina. Italia ar putea oferi sprijin...

Autor: Răzvan Botea

20.05.2022, 00:07 108

Italia analizează posibilitatea de a oferi sprijin României pentru operaţiuni de eliminare a minelor din Marea Neagră şi ar putea suplimenta numărul trupelor în Ungaria şi Bulgaria, anunţă premierul italian, Mario Draghi, citat de Mediafax.

► „Războiul Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei ne-a pus în faţa unei noi realităţi strategice. Am reacţionat şi vom continua să reacţionăm“, a declarat, joi, Klaus Iohannis, citat de Mediafax. El a vizitat, alături de pre­mierii portughez şi român, Antonio Costa şi Nicolae Ciucă, Batalionul 1 Instrucţie Caracal.

► De la invadarea Ucrainei de către Rusia la începutul acestui an, comentatorii loiali Kremlinului au aplaudat efortul de război şi au lăudat conducerea militară a ţării. Dar, pe măsură ce eşecurile ruseşti pe câmpul de luptă au crescut, vocile critice au devenit mai puternice, scrie WSJ.

►Ucraina nu va accepta o încetare a focului până când toate trupele ruseşti nu se vor retrage din ţară, a decla­rat un consilier al preşedintelui ucrainean, citat de Mediafax.

►Ministerul britanic al Apărării a publicat actualizarea zilnică a informaţiilor, care joi se concentrează pe faptul că Rusia ar fi dat afară o serie de comandanţi de rang înalt din armată pentru performanţe insuficiente în războiul din Ucraina, scrie BBC.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO