Eveniment

Războiul Israel-Gaza: Benjamin Netanyahu spune că Israelul plăteşte un "preţ greu”

Războiul Israel-Gaza: Benjamin Netanyahu spune că Israelul plăteşte un "preţ greu”

Autor: Andreea Tobias

25.12.2023, 09:27 377

Benjamin Netanyahu spune că Israelul plăteşte un "preţ greu” pentru război. "Să fie clar, va fi un război lung", a adăugat premierul israelian.

Armata afirmă că alţi 14 soldaţi au fost ucişi pe teritoriul palestinian începând de vineri, ceea ce ridică la 153 numărul total.

Ziua de sâmbătă a fost una dintre cele mai mortale, dar Netanyahu a declarat că forţele sale nu au avut "altă opţiune" decât să continue lupta.

Între timp, Ministerul Sănătăţii din Gaza - condus de Hamas - a declarat că alte 166 de persoane au fost ucise în ultima zi.

Peste 20.000 de persoane au fost ucise - majoritatea femei şi copii - şi 54.000 de persoane au fost rănite în Gaza din 7 octombrie, potrivit ministerului.

Referindu-se la ultimele decese israeliene, Netanyahu a declarat: "Este o dimineaţă dificilă, după o zi foarte dificilă de lupte în Gaza".

Dar el a declarat că forţele sale vor continua cu "toată forţa până la sfârşit", reiterându-şi obiectivele de a elimina Hamas şi de a asigura întoarcerea în siguranţă a ostaticilor deţinuţi în Gaza.

"Să fie clar: acesta va fi un război lung", a adăugat premierul israelian.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO