Eveniment

Regele Marii Britanii la un an de la războiul ruso-ucrainean: Poporul din Ucraina a suferit inimaginabil'

Regele Marii Britanii la un an de la războiul...

Autor: Petru Mazilu

24.02.2023, 12:39 54

Regele Charles al III-lea a transmis un mesaj la un an de la izbucnirea războiului din Ucraina. „Poporul din Ucraina a suferit inimaginabil”, a spus regele britanic, potrivit Sky News.

Ucrainenii au „suferit inimaginabil" din cauza invaziei Rusiei, a declarat Regele Charles într-un mesaj care marchează prima aniversare a conflictului.

Monarhul a mai spus că poporul ucrainean a dat dovadă de „un curaj şi o rezistenţă cu adevărat remarcabile" în faţa forţelor lui Vladimir Putin.

„Lumea a privit cu groază la toată suferinţa inutilă provocată ucrainenilor, pe mulţi dintre ei am avut marea plăcere de a-i întâlni aici, în Marea Britanie, şi, de fapt, în întreaga lume, din România până în Canada", a adăugat regele.

Charles al III-lea s-a întâlnit cu preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, la Palatul Buckingham la începutul acestei luni. Liderul ucrainean a făcut o vizită neanunţată în Marea Britanie şi s-a mai întâlnit cu premierul şi cu parlamentarii britanici.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO