Eveniment

Ruşii au lovit portul Reni din Odesa, aflat la 25 km de Galaţi: Şase nave româneşti au traversat Dunărea de urgenţă

Ruşii au lovit portul Reni din Odesa, aflat la 25 km de...

Autor: Petru Mazilu

24.07.2023, 12:28 486

Şase nave româneşti care se aflau în portul ucrainean Reni au traversat Dunărea de urgenţă spre malul românesc după ce ruşii au atacat zona cu drone. Atacul în portul aflat la aproximativ 25 de kilometri de Galaţi a avut loc în noaptea de duminică spre luni.

Decizia de a muta navele româneşti a fost luată imediat după încetarea atacului aerian. Vapoarele se află luni pe malul românesc al fluviului şi, potrivit primelor informaţii, nu au suferit avarii.

„Au fost nave sub pavilion românesc care au cerut să părăsească portul pentru a-şi asigura securitatea. Este vorba şase nave româneşti”, a declarat directorul Căpitaniei Zonale Galaţi, Vlăduţ Brânză.

Pe partea românească a Dunării nu au fost impuse restricţii de circulaţie. De asemenea, activitatea se desfăşoară normal în porturile româneşti din zonă şi la punctul de trecere bac Isaccea-Orlivka, Ucraina.

„Ne-am consultat cu cei de la AFDJ şi nu există niciun motiv petru a interzice tranzitarea zonei. Tot ce s-a întâmplat, s-a întâmplat în bazinul Portului Reni, una din drone a lovit clădirea port-control Reni. Navigaţia se desfăşoară în zonă. Normal că orice problemă de genul acesta generează emoţie. Nu poţi să ştii cum se dezvoltă o chestie de genul acesta”, a adăugat directorul Căpitaniei Zonale Galaţi.

Mai multe drone ale ruşilor au atacat porturile ucrainene Reni şi Ismail. Exploziile au putut fi văzute şi auzite de navigatorii români aflaţi în zonă. Autorităţile ucrainene au anunţat că în urma atacului au fost distruse mai multe depozite de cereale, dar şi elemente de infrastructură portuară. De asemenea, mai mulţi angajaţi ai portului Reni au fost răniţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO