Eveniment

Saga alegerilor din SUA: Curtea Supremă a acceptat să analizeze dacă statul Colorado poate să îl interzică pe Donald Trump de pe buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale

Saga alegerilor din SUA: Curtea Supremă a acceptat să...

Autor: Ştefan Stan

06.01.2024, 10:17 164

Curtea Supremă a SUA a acceptat să analizeze dacă statul Colorado poate să îl interzică pe Donald Trump de pe buletinul de vot pentru alegerile prezidenţiale, pregătind terenul pentru o decizie juridică care ar putea deveni un punct de referinţă şi care va avea implicaţii pentru alegerile din 2024 din SUA, scrie FT. 

Curtea Supremă a confirmat vineri seara târziu că va audia cazul, argumentele fiind stabilite pentru 8 februarie. Acest lucru plasează orice decizie pe o traiectorie de coliziune cu procesul alegerilor primare prezidenţiale, care va începe la 15 ianuarie cu adunările electorale din Iowa, urmate de alegerile primare din New Hampshire la 23 ianuarie.

Trump rămâne favorit în topul republicanilor care se luptă pentru nominalizarea partidului. Poziţia sa în sondajele de opinie nu a făcut decât să se îmbunătăţească în ultimele luni, pe măsură ce problemele sale juridice s-au agravat.

Mişcarea instanţei va pune în centrul atenţiei pe cei nouă judecători ai săi, dintre care trei au fost numiţi de fostul preşedinte pe vremea când acesta era la putere.

Vorbind la un miting în Sioux City, Iowa, vineri, la scurt timp după ce Curtea Supremă a declarat că va audia cazul său, Trump a spus: "Tot ce vreau este corect. Am luptat din greu pentru a obţine trei oameni foarte, foarte buni, şi sunt oameni grozavi, foarte inteligenţi".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO