Eveniment

Statistică îngrijorătoare: 2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sau obeze

Statistică îngrijorătoare: 2 din 4 persoane de...

Autor: Andreea Tobias

26.06.2023, 09:24 39

Analiză îngrijorătoare într-un proiect de screening al sănătăţii cardiometabolice în rândul populaţiei din România. 2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sau obeze, iar 6 din 10 sunt sedentare.

2 din 4 persoane de vârstă medie din România se confruntă cu probleme de greutate, fiind supraponderale sau obeze, iar 6 din 10 sunt sedentare. Datele fac parte dintr-o analiză realizată de aplicaţia românească DAHNA - Diet According to the Healthy Heart Nutritional Approach, ca parte dintr-un proiect de screening al sănătăţii cardiometabolice în rândul populaţiei din România.

Au fost analizate informaţiile privind profilul celor care aleg să folosească aplicaţia.

Analiza dezvăluie că 2 din 4 persoane, cu vârste cuprinse între 38 şi 58 de ani, sunt supraponderale sau obeze. Totodată, dintre acestea, 6 din 10 sunt sedentare - oameni care nu fac activitate fizică şi care au o dietă nesănătoasă.

58% dintre persoanele analizate sunt femei, iar 42% sunt bărbaţi. Toţi aceştia au folosit funcţia din aplicaţie prin care află ce grad de risc cardiovascular au în următorii 10 ani, conform stilului lor de viaţă şi stării actuale de sănătate.

Analiza a fost efectuată în perioada august 2022- martie 2023.

“Aceste date alarmante subliniază importanţa menţinerii unui stil de viaţă sănătos şi a adoptării unor obiceiuri alimentare şi de activitate fizică corespunzătoare. Dieta nesănătoasă este răspunzătoare de aproape jumătate din bolile cardiovasculare. Utilizatorii aplicaţiei DAHNA sunt persoane care au înţeles că au nevoie de sprijin şi aleg să caute soluţii”, a declarat dr. Gabriel Tatu Chiţoiu, medic primar în cardiologie şi colaborator al proiectului DAHNA.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO