Eveniment

Tender a adus 6 mil. dolari la Ardaf

18.10.2005, 20:37 10

Firma Tender, actionarul majoritar al Ardaf, a varsat ieri 6 milioane $ (5 mil. euro) pentru majorarea capitalului Ardaf, a spus pentru ZF Octavian Manastireanu, presedintele Consiliului de Administratie.

Compania incheie astfel starea de incertitudine in care a intrat acum aproape o luna, cand Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) a anuntat ca indicatorii de lichiditate si solvabilitate sunt sub limitele admise.

Cei doi indicatori arata capacitatea companiei de a-si onora obligatiile fata de clienti si debitorii sai. CSA a hotarat deja deschiderea procedurii de redresare financiara pentru Ardaf.

Principala masura in planul de redresare era majorarea capitalului social cu 25 mil. lei (circa 6 milioane de euro), fata de 25 mil. lei acum.

Titlurile Ardaf au crescut ieri pe Rasdaq cu 6%, pana la o medie de 0,23 de lei, capitalizarea bursiera a companiei la acest pret fiind de 28 mil. euro.

Dreptul de preferinta al actionarilor poate fi exprimat pana la 4 noiembrie 2005. Daca ceilalti actionari, dintre care cel mai important este un fond de investitii inregistrat in Cipru, Clairmont, nu vor contribui la majorarea de capital, Tender va ajunge sa controleze aproape toata compania.

Grupul Tender mai are afaceri in imobiliare, constructii, agricultura, prospectiuni petroliere sau industrie grea, in valoare de zeci de milioane de euro.

Ardaf a avut pe primul semestru afaceri de 42 de milioane de euro (154,1 milioane de lei), cu 76% mai mult fata de perioada similara a anului trecut.

Aproape 60% din portofoliul Ardaf este alcatuit din polite RCA. Ardaf, listata pe Rasdaq, are o capitalizarea bursiera de 27 mil. euro la ultimul pret de tranzactionare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO