Eveniment

Topul celor mai mari tranzactii din economie

Topul celor mai mari tranzactii din economie
07.04.2009, 17:17 55

Cea de-a treia editie a Anuarului Top Tranzactii prezinta detaliile celor mai importante 126 de tranzactii semnate anul trecut si in primele luni din 2009, avand o valoare de aproximativ 10 miliarde de euro, record pentru piata locala, in crestere cu 50% fata de volumul tranzactionat in 2007, care fusese la randul sau un an prolific pentru piata de fuziuni si achizitii.

Topul tranzactiilor insa nu ar fi aratat o asemenea crestere fara includerea parteneriatelor initiate de statul roman cu gigantii energetici pentru realizarea termocentralelor de la Braila, Galati si Borzesti, precum si a reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda, care insumeaza aproape 6 miliarde de euro, bani care vor intra insa in economie treptat.
Excluzand aceste proiecte, pe fondul scaderii activitatii de tranzactionare in special in cea de-a doua jumatate a anului trecut, volumul fuziunilor si achizitiilor a scazut cu aproape 40%, pe fondul reducerii activitatii din imobiliare, in primul rand, dar si in lipsa unei tranzactii de dimensiunea afacerii Rompetrol-KazMunaiGaz (1,6 miliarde de dolari).
Astfel, imobiliarele nu mai domina autoritar topul celor mai mari tranzactii din top, volumul celor mai mari afaceri scazand de la aproape 3 mld. euro in 2007 la ceva mai mult de un miliard de euro anul trecut.
 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO