Eveniment

Triplu campion de Formula 1: Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Statelor Unite, urmat de Hamilton, la podiumul 197

Triplu campion de Formula 1: Max Verstappen a câştigat...

Autor: Mediafax

23.10.2023, 09:12 51

Triplul campion de Formula 1, Max Verstappen a câştigat duminică seara Grand Prix-ul Statelor Unite, ajungând la 51 de victorii în carieră. 

Aceasta este a treia victorie consecutivă a lui Verstappen pe Circuit of the Americas şi cea de-a 15-a victorie a sa din sezonul 2023, el egalând astfel performanţa din sezonul trecut.

Lewis Hamilton a trecut linia de sosire pe locul doi, urmat de Lando Norris, care s-a clasat pe ultima treaptă a podiumului. Pilotul echipei McLaren a condus mare parte din cursă, dar în final a trebuit să se mulţumească doar cu prezenţa pe podium.

Cel mai rapid tur de pistă a fost realizat de japonezul Yuki Tsunoda de la Alpha Tauri. Pilotul japonez a terminat pe locul 10, astfel că acesta obţine două puncte în clasament.

Charles Leclerc, de la Ferrari, care a plecat de pe prima poziţie a grilei de start, a terminat abia pe locul 6, în timp ce Ocon, Piastri şi Alonso nu au izbutit să ducă cursa până la capăt.

Hamilton urcă pe podiumul cu numărul 197 din carieră şi are şansa de a ajunge în acest sezon la cifra de 200.

Verstappen, deja încoronat campion al sezonului, ajunge la 466 de puncte în clasamentul general, unde este urmat de colegul Sergio Perez, cu 238 de puncte şi, pe locul 3, de Hamilton, cu 219.

Clasamentul constructorilor este dominat de Red Bull Racing, cu 704 puncte, urmată de Mercedes, cu 358, şi Ferrari, cu 327.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO