Eveniment

Un complex de vile din Neptun va primi 1,1 mil. € de la UE

03.05.2010, 23:07 593

Complexul de vile de vacanta Mediterraneo din statiunea Neptun,care opereaza opt vile cu 33 de camere si al carui pachet majoritareste detinut de omul de afaceri Dragos Catalin Balas Salcoci, vaprimi fonduri europene de circa 1,1 milioane euro pentrudezvoltare, in urma depunerii unui proiect prin programuloperational regional, potrivit reprezentantilor MinisteruluiDezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT).

Compania care administreaza complexul, Mediterraneo SA, estedetinuta de omul de afaceri bucurestean Dragos Catalin BalasSalcoci, cu o participatie de 80%, Gabriel Nati cu 5%, FlorinMarinel Ciobanu cu 5%, Adrian Salcianu cu 5% si Cristina Salcianucu 5%, potrivit datelor de la Oficiul National al RegistruluiComertului (ONRC).

Compania Mediterraneo a inregistrat in 2008 o cifra de afaceride aproape 540.000 de euro si un profit de 43.000 de euro, la unnumar de 20 de angajati, potrivit datelor de pe site-ulFinantelor.

Complexul ocupa o suprafata de 12.400 metri patrati si a fostinfiintat in 2007. "Vrem sa dezvoltam mai multe vile", a spus unreprezentant al complexului.

In urma aprobarii proiectului depus, complexul de vile turisticeasteapta ca ponderea turistilor straini in total turisti cazati sacreasca de la 5% la 10%, iar durata medie a sejurului de la trei lasapte zile, potrivit reprezentantilor companiei.

Proiectul se va desfasura pe o perioada de 21 de luni si are ovaloare totala de circa 2,2 milioane euro, din care 1,6 milioaneeuro este valoarea eligibila, iar 1,1 este contributia UniuniiEuropene din Fondul European De Dezvoltare Regionala. Elena Udrea,ministrul MDRT, a semnat contractul de finantare a proiectului

Actionarul majoritar al companiei, Balas, mai detine 10% dinactiunile companiei Diro General Grup SA ce administreazarestaurante in Neptun si care a avut o cifra de afaceri de 632.000de euro. La aceasta companie mai detin actiuni si Gabriel Nati,Cristina Nati, Florin Ciobanu si Cristina Ciobanu, potrivit ONRC.Omul de afaceri Balas Salcoci nu a putut fi contactat.

"Este in spital in urma unui accident", a spus un reprezentantal companiei. Potrivit informatiilor din publicatiile specializatepe probleme de mediu, Balas este un om de afaceri controversat,implicat in cazul distrugerii padurii Comorova.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO