Eveniment

Un investitor român şi altul străin sunt cu ochii pe Flanco

Autor: Mihaela Popescu

05.09.2010, 23:55 29

Un retailer român şi un grup internaţional de comerţ care aredeja activităţi la nivel local şi-au manifestat inte­resul pentru aprelua reţeaua de magazine Flanco aflată în insolvenţă, potrivitunor surse din piaţă. Operatorul de magazine de electrocasnice,care deţine în prezent circa 70 de unităţi, a fost scos la vânzarerecent de către băncile ING, UniCredit Ţiriac Bank şi BRD -prin­ci­pa­lii săi creditori.

Acestea urmăresc atragerea unui inves­ti­tor cu lichidităţi, caresă poată aduce cel puţin 14 mil. euro în companie pentru a stingedatoriile garantate şi pentru a sus­ţine creşterea vânzărilor înultimele 3 luni din an. Retaile­rul român interesat de Flanco arputea fi com­pa­nia Asesoft Dis­tribution, care controlează e-Mag,au mai pre­ci­zat sursele ci­tate. Asesoft, cu afaceri de circa 100mil. euro în 2009, este de­ţinută de Iulian Stanciu şi SebastianGhiţă, şi a mai fost im­plicată într-o tranzacţie în 2009, când apreluat divi­zia de distribuţie a Flamingo - operatorul magazinelorFlanco. Cei doi antreprenori s-ar putea lovi de un competitor detalie internaţională de origine asiatică în încercarea de a preluareţeaua aflată în insolvenţă, potrivit informaţiilor din piaţă.Contactat de ZF, Stanciu a infirmat interesul Asesoft pentrupreluarea Flanco, precizând că nu poartă discuţii în acest momentcu creditorii retailerului.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO