Eveniment

Urmează Gala ZF 25 de ani, joi, 23 noiembrie. Încotro se duce lumea occidentală după toate aceste tensiuni geopolitice? Cum poţi să te pregăteşti mai bine pentru viitor? Lionel Barber, cel care a condus Financial Times timp de 15 ani, este invitatul special al Galei ZF 25 de ani

Lionel Barber a fost timp de 15 ani editorul Financial Times, cel mai important ziar de business din Europa. Înainte de a ocupa cea mai prestigioasă poziţie editorială la FT, Lionel Barber a fost corespondent la Washington, la Bruxelles şi a asistat la toate schimbările geopolitice mondiale din anii ‘80 până în prezent. Foto: Financial Times

Lionel Barber a fost timp de 15 ani editorul Financial Times, cel mai important ziar de business din Europa. Înainte de a ocupa cea mai prestigioasă poziţie editorială la FT, Lionel Barber a fost corespondent la Washington, la Bruxelles şi a asistat la toate schimbările geopolitice mondiale din anii ‘80 până în prezent. Foto: Financial Times

Autor: Răzvan Botea

01.11.2023, 12:43 477

Ziarul Financiar marchează în noiembrie 2023 o perioadă de 25 de ani de la înfiinţare. ZF este un ziar care şi-a propus să devină vocea comunităţii de business din România, într-o perioadă în care nimeni nu miza pe acest lucru.

Prin Gala ZF 2023, care marchează cei 25 de ani, Ziarul Financiar va încerca să arunce o privire în viitor. Nimeni nu ştie ce va fi peste 25 de ani, cum va arăta lumea occidentală, cum  va arăta România din toate punctele de vedere, dar măcar din aproape în aproape putem încerca să vedem ce ar putea să ne aducă viitorul, din punct de vedere politic, geopolitic, economic, social şi demografic.

Pentru a răspunde la o parte din întrebări, ZF îl va aduce în faţa cititorilor, a comunităţii de business din România, pe Lionel Barber, unul dintre cei mai importanţi ziarişti şi analişti geopolitici din ultimele trei decenii. El a fost timp de 15 ani editorul Financial Times, cel mai important ziar de business din Europa. Înainte de a ocupa cea mai prestigioasă poziţie editorială la FT, Lionel Barber a fost corespondent la Washington, la Bruxelles şi a asistat la toate schimbările geopolitice mondiale din anii ‘80 până în prezent.

Are o diplomă în istorie obţinută la Universitatea Oxford din Marea Britanie şi vorbeşte fluent limba germană. În 1985 s-a alăturat Financial Times şi a fost numit în 1998 unul dintre cei mai influenţi 100 de europeni de către prestigioasa revistă franceză Le Nouvel Observateur, acum L'Obs.

Lionel Barber va vorbi la gala ZF 25 de ani despre lumea economică de mâine, despre ce va veni în locul globalizării, motorul creşterii economice din ultimii 30 de ani, cât şi despre cum va arăta noua lume occidentală în contextul actualelor tensiuni geopolitice.

Ziarul Financiar a fost martorul a tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii 25 de ani, a văzut şi scris despre aceste schimbări, pozitive şi negative, din jurul nostru.

ZF a fost martorul unor creşteri economice spectaculoase, de antreprenori, de companii, de businessuri, dar şi martorul unor prăbuşiri neaşteptate.

Când ZF a pornit la drum în 1998 nimeni nu a crezut că România ar putea avea această evoluţie spectaculoasă. Creşterea economică însă nu a adus şi o dezvoltare economică uniformă, iar 5 milioane de români sunt şi muncesc în afara ţării, noile generaţii fiind atrase în continuare de Occident. Capitalul românesc este încă subţire, iar schimbarea trendului globalizării naşte foarte multe întrebări. Ce va urma?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO