Eveniment

Utilaje de prelucrare a marmurei cu bani de la UE

17.11.2009, 00:00 1788

Compania Marmura Product din Craiova, judetul Dolj, careproduce, distribuie si comercializeaza marmura, granit si travertin(piatra naturala utilizata pentru pavarea curtilor sau aleilor -n.r.) si care anul trecut a rulat afaceri de 367.000 de euro, vaachizitiona sapte utilaje pentru prelucrarea si fasonarea marmureipentru care va primi fonduri nerambursabile de peste 1,3 mil. lei(circa 300.000 de euro la un curs de 4,3 lei).

Firma, care activeaza pe piata locala din 1997, a depus anultrecut proiectul "Cresterea capacitatii de productie prinachizitionarea de echipamente eco-eficiente de prelucrare amarmurei" in cadrul Programului Operational Sectorial CrestereaCompetitivitatii Economice (POS CCE), "Un sistem inovativ sieco-eficient de productie", care are o valoare totala de 1,9 mil.lei (442.000 de euro).

"Am semnat contractul pe 3 august 2009 cu Ministerul pentru IMM,iar perioada de implementare era prevazuta la noua luni. Din cauzaconditiilor economice actuale, am solicitat prelungirea perioadeide implementare la un an si jumatate", spune Mihai Bardiniciactionarul Marmura Product.

Implementarea proiectului va consta in achizitionarea deechipamente pentru prelucrarea marmurei astfel incat sa fieinlocuite liniile de utilaje ale companiei.

"Vrem sa achizitionam sapte tipuri de echipamente necesarepentru prelucrarea si fasonarea marmurei. Vom inlocui doua utilajepe care le avem de 15 ani si vom completa liniile de productie",precizeaza Mihai Bardinici. In prezent firma se afla in perioada decontractare. "Urmeaza sa intocmim caietul de sarcini. Vomachizitiona utilaje in etape si le vom lua de la companiile care nevor oferi cel mai bun pret. Din pacate, fata de anul trecutpreturile nu sunt mai mici." Compania are circa 20 de angajati.

Cine ia banii:

Compania: Marmura Product din Craiova, judetul Dolj

Obiect de activitate: productie, distributie si comercializaremarmura, granit si travertin

Proiectul: "Cresterea capacitatii de productie prinachizitionarea de echipamente eco-eficiente de prelucrare amarmurei"

Valoarea totala a proiectului: 442.000 de euro

Suma pe care o primesc de la UE: peste 300.000 de euro

Cifra de afaceri in 2008: 368.000 de euro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO