Eveniment

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a discutat cu Oleksii Reznikov, omologul său ucrainean

Vasile Dîncu, ministrul Apărării, a discutat cu...

Autor: Cosmin Pirv

14.03.2022, 19:15 96

Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a avut luni o convorbire prin videoconferinţă cu omologul său ucrainean despre evoluţia situaţiei de securitate din Ucraina.

În timpul convorbirii cu ministrul ucrainean al apărării, Oleksii Reznikov, Vasile Dîncu a evidenţiat curajul armatei ucrainene.

Ministrul român al apărării a reiterat solidaritatea cu poporul ucrainean, susţinerea totală şi necondiţionată a independenţei, suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Ucrainei în graniţele recunoscute la nivel internaţional.

De asemenea, Vasile Dîncu a menţionat eforturile autorităţilor şi societăţii civile din România pentru acordarea sprijinului necesar populaţiei ucrainene refugiate în urma agresiunii militare a Federaţiei Ruse. El a amintit operaţionalizarea, la Suceava, a unui hub umanitar, un centru logistic de stocare şi distribuire a ajutoarelor pentru acordarea asistenţei umanitare către Ucraina.

„Ministrul ucrainean al apărării a mulţumit părţii române pentru sprijinul acordat până în prezent, inclusiv pentru umanitatea manifestată de poporul român faţă de refugiaţii ucraineni, subliniind faptul că, în situaţia actuală, orice ajutor este necesar şi binevenit”, se arată într-un comunicat al MApN.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO