Eveniment

Veşti proaste la Cupa Mondială din Qatar: un agent de securitate a murit în urma unui accident produs pe stadion

Veşti proaste la Cupa Mondială din Qatar: un agent de...

Autor: Mediafax

14.12.2022, 17:41 38

Un agent de securitate de origine kenyană a murit în urma unui accident produs pe un stadion, la finalul unui meci de fotbal de la Cupa Mondială din Qatar.

Agentul de securitate John Njau Kibue a murit în urma unui accident care a avut loc pe stadionul Lusail. Accidentul s-a petrecut la finalul meciului dintre Argentina şi Olanda din sferturile de finală ale competiţiei.

Iniţial, s-a anunţat că John Njau Kibue din Kenya se afla într-o stare stabilă, dar critică. După trei zile de spitalizare, el a murit.

Organizatorii din Qatar au anunţat că „investighează de urgenţă circumstanţele care au dus la cădere".

Sora tânărului de 24 de ani a declarat că nu au primit nicio explicaţie.

„Vrem să se facă dreptate. Vrem să ştim ce i-a cauzat moartea. Nu ne-au trimis niciodată o poză care să arate de unde a căzut şi nici nu ne-au dat alte informaţii", a declarat Ann Wanjiru pentru CNN.

Familia lui Kibue a mai spus că tânărul s-a mutat în Qatar în noiembrie pentru a lucra la o firmă locală de securitate.

Kibue este al doilea lucrător migrant care moare de la începutul Cupei Mondiale, pe 20 noiembrie. Un filipinez a căzut în gol în timp ce efectua reparaţii la o staţiune folosită ca bază de antrenament de echipa Arabiei Saudite, a relatat The Athletic.

Organizatorii turneului au subliniat că decesul s-a produs pe o proprietate aflată în afara jurisdicţiei lor şi au oferit „sincere condoleanţe" familiei, colegilor şi prietenilor lui Kibue.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO