Eveniment

Voucherele de vacanţă „obligă“ angajaţii să cheltuiască 300-400 milioane de euro pe an pe activităţi turistice în ţară

Voucherele de vacanţă „obligă“ angajaţii să...

Autor: Adelina Mihai

31.07.2015, 08:30 3652

Legea voucherelor de vacanţă, care reglementează modul în care angajatorii din sectorul bugetar şi cei din mediul privat pot oferi astfel de beneficii anga­jaţilor, va conduce la înlocuirea primelor de vacanţă tradiţionale cu vouchere pe care angajaţii le pot folosi pentru activităţi turistice desfăşurate în ţară.

„În funcţie de ritmul în care companiile şi instituţiile publice din România vor începe să acorde sala­riaţilor vouchere de vacanţă, valoarea acestei pieţe ar putea ajunge la 300- 400 de milioane de euro anual în primii ani de aplicare a legii. Toate aceste sume vor fi cheltuite în turismul românesc, ceea ce nu se întâmpla cu primele de vacanţă acordate în numerar. Mai mult, toate sumele acordate sub formă de vouchere de vacanţă, atât pe hârtie, cât şi pe card, vor fi cheltuite corect, fiscalizat, contribuind enorm la diminuarea plăţilor informale în turism“, a explicat Vianney du Parc, directorul general al emitentului de tichete Edenred România, companie care va furniza, pe lângă tichete de masă şi vouchere/ carduri de vacanţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO